Welkom op mijn website. Ik vertel graag even iets over mijzelf zodat je weet wie ik  ben.

Ik ben begonnen met gitaarspelen toen ik ongeveer een jaar of 12 13 was. Waar ik vandaan kom was muziekles niet echt de normaalste zaak van de wereld maar ik had enige tijd les gehad op een elektronisch orgel en al doende noten  leren lezen. Vrienden van mij speelde echter gitaar. Althans dat probeerde ze en een van hen had zelfs les. Ik ging zelf maar een beetje wat aan rommelen op die gitaren omdat ik het ook wel leuk vond maar dat rommelen veranderde snel in serious business. Buiten dat heb ik van dat zg rommelen heel veel geleerd.

Ik kreeg al snel in de gaten dat ik het wel bijzonder leuk vond en wilde dolgraag al die akkoorden en loopjes ook kunnen spelen. Heel hard ‘studeren’ op een oude krakkemikkige gitaar was het gevolg.

Gelukkig vond mijn vader muziek ook heel leuk en was hij helemaal weg van mensen als Django Reinhardt, Frank Sinatra, Harry James en Louis Armstrong om er maar een paar te noemen. Buiten heel veel popmuziek kreeg dus ook regelmatig goede, aan jazz gerelateerde muziek te horen. En …..ik kreeg mijn eerste echte gitaar!

Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb, tot dat ik echt les ben gaan nemen op de Stedelijke Muziekschool in Den Haag, het meeste zelf uitgevonden. Gelukkig heb ik goede oren en in de jaren ’70 was er een fantastische muziekbibliotheek in Den Haag.

Na allerlei pop, rock en folkmuziek te hebben uitgeplozen raakte ik in de ban van de klassieke gitaar. Ik was op eigen kracht imiddels behoorlijk ver gekomen maar op een gegeven moment loop je toch vast en ben ik les gaan nemen. Ik was toen inmiddels 19 of 20 en ik studeerde keihard. Bach, Sor, Tarrega, Guiliani maar ook Harry Sacksioni en Jan Akkerman en Steve Howe  van Yes zorgde voor de nodige studie en inspiratie.

Maar de jazzmuziek bleef enorm trekken. Gelukkig was er op de Stedelijke |Muziekschool in de jaren ’80 een jazzgitarist aangetrokken. Ferry Robers. Geweldige man en veel van geleerd. Daarna heb ik van heel veel verschillende docenten les gehad.

Door het studeren van jazz-gitaar heb ik ook heel veel geleerd over muziektheorie. En vooral hoe die in de praktijk te gebruiken.

Het conservatorium is er helaas nooit van gekomen. 80 % van wat ik weet en kan heb ik door zelfstudie en in de praktijk geleerd. En ik ben nog steeds iedere dag aan het leren.

Vanaf 1990 was ik als gitaardocent verbonden aan het Koorenhuis in Den |Haag. Na de bezuinigingsdrift van de gemeente zijn alle docenten in vaste dienst in 2013 ontslagen. Ik werk nu als freelancer bij de Muziekacademie in Den Haag.

Omdat ik een zeer brede muzikale smaak heb uit zich dat ook in mijn gitaarspel. Ondanks het feit dat ik veel klassiek en jazz heb gestudeerd wil dat niet zeggen dat ik alleen maar op die twee stijlen georiënteerd ben. Ik hou namelijk ook erg van de muziek die altijd met gitaar wordt geassocieerd nl|: de blues. De pop en rock is daar  natuurlijk vanaf de jaren 50 van afgeleid dus ook pop en rock muziek draag ik een warm hart toe. Ik heb een zeer open instelling.Dat leidt er automatisch toe dat ik mij gemakkelijk kan aanpassen aan de wensen van mijn leerlingen en dat wordt altijd erg op prijs gesteld.