Welkom op mijn website. Ik vertel graag even iets over mijzelf zodat je weet wie ik  ben.

Ik ben begonnen met gitaarspelen toen ik ongeveer een jaar of 12 13 was. Waar ik vandaan kom was muziekles niet echt de normaalste zaak van de wereld maar ik had enige tijd les gehad op een elektronisch orgel en al doende noten  leren lezen. Vrienden van mij speelde echter gitaar. Althans dat probeerde ze en een van hen had zelfs les. Ik ging zelf maar een beetje wat aan rommelen op die gitaren omdat ik het ook wel leuk vond maar dat rommelen veranderde snel in serious business. Buiten dat heb ik van dat zg rommelen heel veel geleerd.

Ik kreeg al snel in de gaten dat ik het wel bijzonder leuk vond en wilde dolgraag al die akkoorden en loopjes ook kunnen spelen. Heel hard ‘studeren’ op een oude krakkemikkige gitaar was het gevolg.

Gelukkig vond mijn vader muziek ook heel leuk en was hij helemaal weg van mensen als Django Reinhardt, Frank Sinatra, Harry James en Louis Armstrong om er maar een paar te noemen. Buiten heel veel popmuziek kreeg dus ook regelmatig goede, aan jazz gerelateerde muziek te horen. En …..ik kreeg mijn eerste echte gitaar!

Over Ruud Pennings

De MUZIEKACADEMIE DEN HAAG is een initiatief van voormalig Koorenhuismuziekdocenten. Zij hebben zich verenigt tot een collectief nadat de Gemeente Den Haag in haar bezuinigingsdrift had besloten  het Koorenhuis ( grootste Centrum voor Kunst en Cultuur in de Zuid-Hollandse regio) vanaf juli 2013 geen subsidie meer te verstrekken voor oa muziekonderwijs.

Alle docenten van het Koorenhuis kwamen door dit besluit op straat te staan en hebben zich verenigd olv docent viool Maria Lewanski nu directeur van de MuziekacademieDen Haag

De Muziekacademie bevindt zich in het souterrain van het  prachtige Berlagehuis aan de Groenhovenstraat/Raamweg ( 36 ) in Den Haag.

Na een jaar hard werken heeft er aan de linkerzijde van de school een verbouwing plaats gevonden en zijn er 9 lokalen plus een wachtruimte ingericht speciaal gericht op muziekonderwijs. De tweede fase van de verbouwing gaat zo snel mogelijk van start en zal onze muziekschool compleet maken.

Hoewel de Muziekacademie in beginsel wat meer gericht is op klassieke muziek moet je je iig vwb mijn gitaarlessen geen zorgen maken over lessen in andere stijlen. Zie mijn bio.