‘Ik wil mijn lessen specifiek bij jou volgen omdat jij over een groot aantal kwaliteiten beschikt die ik in een muziekleraar waardeer. Ten eerste zijn dat in algemene zin jouw uitstekende vaardigheden om ons het gitaarspel bij te brengen. In de afgelopen seizoenen heb ik steeds veel geleerd en ik ervaar onverminderd groei in mijn gitaarspel.”

Joshua

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En wat ik goed vind aan jou als gitaarleraar:

 • Erg enthousiast;
 • Veel ervaring;
 • Leert ons ook over de achtergrond van de muziek/ het gitaar spelen (theorie);
 • Goede verhouding van uit het lesboek spelen/ liedjes spelen;
 • Leuk dat we zelf met nummers kunnen komen waarvan jij dan de tablatuur uitzoekt;
 • Gemoedelijke sfeer.

Waarderingscijfer: 9

Egbert

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanbeveling:

Ruud is geduldige leraar die goed uitleg geeft en zijn enthousiasme op zijn leerling weet over te brengen. Onze zoon gaat elke week met ontzettend veel plezier naar zijn gitaarles.

Pia

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je geeft op een hele prettige manier les en steeds goed afstemd op wat wij wel/niet kunnen. Je wisselt makkelijke en moeilijke nummers af zodat wij niet gefrustreerd raken, erg belangrijk want anders heb ik eerder de neiging om het op te geven.  Ook leuk trouwens dat je huidige populaire liedjes inbrengt. Ik was eerst een beetje bang dat ik weer dezelfde gitaarliedjes als vroeger in de les zou krijgen. Ik vind zelf dat ik al best veel bijgeleerd heb zonder dat daar veel druk op staat. . Je bent enthousiast over gitaarspelen en hebt ongelooflijk veel geduld . Je hebt plezier in lesgeven en laat af en toe aan ons horen wat je allemaal nog meer kunt spelen op gitaar, ook leuk.  Je bent aardig, makkelijk in de omgang en je weet veel van je vak! Ook de theorie die je af en toe uitlegt is goed om mee te krijgen.

Marjan

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat ik ook goed vind, is dat je leerlingen veel vrijheid geeft om in hun eigen tempo te leren. Je beseft waarschijnlijk dat we allemaal in onze schaarse vrije tijd moeten oefenen en dat dat er niet altijd van komt.

 ‘Als laatste wil ik je gedrevenheid noemen, ik merk dat je plezier hebt in het lesgeven. En ook de prettige, positieve sfeer tijdens de lessen, ik ga er nooit met tegenzin heen.

Van mij krijg je als waardering een 8.

Remco

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Je krijgt van mij een 8 voor de lessen omdat je

 • enthousiast bent
 •  humor gebruikt
 • prettige lessfeer schept
 • duidelijk uitlegt, met geduld
 • leuke liedjes gebruikt en ons ruimte laat voor eigen inbreng
 • ons ook achterliggende muziektheorie wilt bijbrengen

 

Wouter

Als iets niet lukt, kijk je goed individueel waar de oorzaak zit waarom iets niet lukt en krijgen we tips waar we op kunnen letten.

We leren ook goed te luisteren naar de muziek en je hebt aandacht voor samenspel.

En ja, we mogen het niet opschrijven, maar je bent toch ook gewoon een aardige vent met humor, en dat zijn prettige eigenschappen voor een leraar!

Yvonne

Als wij geen liedjes inbrengen, heeft Ruud altijd wel een leuke paraat. Hij zorgt ervoor in elk liedje dat we spelen iets nieuws te stoppen – een nieuw akkoord, een moeilijker ritme – zodat we ongemerkt veel bijleren in de loop van het seizoen.

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat Ruud een relaxte docent is. Als je tien keer dezelfde fout maakt, zal hij het gewoon tien keer uitleggen en voordoen. Het is ook prettig dat hij begrijpt dat wij niet elke dag oefenen en het gitaar spelen echt 'erbij doen'. Mede door die houding zijn de lessen ook gewoon heel gezellig.

Waarderingscijfer: 9.

Inge