alhambra cross overDeze Alhambra heeft een iets smallere hals dan de reguliere nylonsnarige gitaar. Een Fishman Pro pick up syteem zorgt ervoor dan ik deze gitaar ook elektrisch versterkt kan gebruiken. Een werkelijk prachtig instrument met een nog mooiere klank. Bijzonder geschikt voor bossa nova en andere aan jazz gerelateerde muziek. Maar je kunt 'm natuurlijk eigenlijk voor alles gebruiken.

Yamaha gitaar

De Yamaha LL 11. heb ik sinds 1990. De gitaar is inmiddels uit productie genomen. Het is een een staalsnarige gitaar met een brede klank. Hij is geschikt voor diverse doeleinden. Van het begeleiden van liedjes tot mooie acoustische solo's. De gitaar is een paar jaar gelden door Casa Benelly in Den Haag voorzien van een Fishman pick-up syteem waarbij de volume en toonregeling keurig in het klankgat zijn weggewerkt. Je kunt er goed bij maar je ziet er niets van. Tja, en Fishman electronica is niet goedkoop maar het is wel bijzonder goed.

Juan OrozcoJuan Orozco klassieke gitaar. Handgebouwd in 1979 in Japan. Ik heb deze gitaar ooit eens kado gekregen. Een geweldig instrument wat ik nooit meer zal verkopen. Voor meer info over deze bouwer heb ik een hele aardige link gevonden
http://orozcoguitars.blogspot.com/

hofner gitaarThe Hofner New President is een Duits fabrikaat.  Het is een volledig acoustische gitaar met een ( oorspronkelijk Kent Armstrong ) floating pick-up. Dit houdt in dat het pick-up systeem zo gemonteerd is dat het de kast en vooral het bovenblad niet raakt. Volume en toonregeling zitten verwerkt in de ebbenhouten slagplaat. Zou je alle electronica eraf halen dan houdt je dus een acoustische gitaar over.

De gitaar is van hoogwaardige materialen gebouwd en van een sublieme kwaliteit.

Squier Stratocaster. 1986  Origineel heeft deze gitaar een witte slagplaat maar die heb ik laten vervangen door een zwarte. Toch mooier.

squier2squier1